Jemain Grünberg

Tilburg – 02-09-2000

Jermain is geboren op 2 September 2000 en turnt bij TeamNL.
 
Turnen werd er met de paplepel ingegoten bij Jermain. Zijn moeder, oma en tante zijn turntrainers, waardoor hij vaak te vinden is in de turnhal. Ook zijn zus, neefjes en nichtjes waren veel bezig met turnen, waardoor je kan spreken over een echte turn familie.
Doordat hij al zo vroeg is begonnen met turnen, is dit een ware passie geworden. Door de jaren heen heeft Jermain steeds meer doelen uitgestippeld, waarvan de Wereld Kampioenschappen en de Olympische spelen bovenaan zijn lijstje staan.
 
In 2008 heeft Jermain een overstap gemaakt van vereniging en turnt tegenwoordig bij Flik-Flak, in ‘s-Hertogenbosch. Door deze overstap kan hij meer uren trainen, maar daarnaast ook trainen op hoger niveau met andere turners.
In 2013 heeft Jermain deel genomen aan de AA finale. Een jeugddoel van hem was het vallen in de prijzen. Dit wist hij dan ook te bereiken met de 2e plaats met allround. Dat weekend wist hij ook 3 keer goud te behalen van de toestel finales van de brug, rek en ringen.
Naast deze prestatie heeft Jermain ook andere allround prijzen weten te bemachtigen. In 2014, 2017 en 2018 werd hij wederom 1e en in 2011 en 2013 werd hij 2e. 
 
Inmiddels heeft Jermain al een hele weg afgelegd naar zijn doel: de Olympische spelen
  • EK Bern 2016: Na een aantal kwalificaties werd Jermain geselecteerd voor 1 van de 5 turners om Nederland te vertegenwoordigen op het EK. Bij de 1e kwalificatie heeft Jermain in Berlijn brons weten te behalen voor de rekstok. Bij de 3e kwalificatie heeft hij een nieuw punten record weggezet op de categorie allround.
  • EK Glasgow 2018: De kwalificatie momenten waren dat jaar in Nederland, waarvan er 1 op het Nederlands Kampioenschap. Bij het NK wist Jermain de 1e plaats te bemachtigen. Op een andere kwalificatie wist Jermain wederom de 1e plaats te bemachtigen, waardoor hij voor de 2e keer werd geselecteerd voor het EK Jeugd.
  • WK 2019: Na het NK in 2019 werd Jermain door de bondscoach uitgenodigd om deel te nemen aan de voorbereidingen van het WK. Tijdens dit traject heeft Jermain ook deel genomen aan de Bundesliga, wat ook erg veel ervaring heeft opgeleverd. 
  • Worldcup 2019: De 1e Worldcup kan in dit jaar van Jermain zijn lijstje worden gestreept. Hij mocht hier enkel een toestel turnen, de brug. Helaas heeft dit niet de gewenste resultaten opgeleverd, maar van deze ervaring het hij dan ook zeker geleerd.
 
Op 5 maart 2021 werd door de Dutch Gymnastics bekend gemaakt dat Jermain plaats neemt in het Kernteam 2024. Het kernteam bestaat uit negen turners die zich samen voorbereiden op de teamkwalificatie voor de Olympische Spelen in 2024.
 

prestaties van Jermain

International Jr. Team Cup

Dutch gymnastics championships

deze website maakt gebruik van functionele cookies.